Ürün | Hazırlık Süresi | Pişirme Süresi |
---|---|---|
4 | 20 dakika | 30 dakika |
1. | Fındıklar rondodan geçirilir ve 1 yemek kaşığı bal, yumurta, tam buğday unu ve tereyağı ile oda sıcaklığında yoğrulur. Streç filme sarılıp 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. |
2. | Bu sırada çilekleri yıkayıp dilimleyin ve kalan balla karıştırın. |
3. | Dinlenen hamur parşömen kağıdına serilir. Ortasına çileği kenarda biraz boşluk kalana kadar koyun, kenarları içe doğru kıvrılacak ve çileğin bıraktığı su katlanan hamura ovulacaktır. İstenirse, damla çikolata serpin. |
4. | 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. |
Çilek Galette bir porsiyonunda 329 vardır.
Kalori Dağılımı: %42 yağ, %49 karb, %9 prot.
|
Öğün Türüne göre Filtre Et |
---|