Çilek Galette

Çilek Galette

Tatlı, tatmin edici ve çok lezzetli.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
4 20 dakika 30 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. Fındıklar rondodan geçirilir ve 1 yemek kaşığı bal, yumurta, tam buğday unu ve tereyağı ile oda sıcaklığında yoğrulur. Streç filme sarılıp 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
2. Bu sırada çilekleri yıkayıp dilimleyin ve kalan balla karıştırın.
3. Dinlenen hamur parşömen kağıdına serilir. Ortasına çileği kenarda biraz boşluk kalana kadar koyun, kenarları içe doğru kıvrılacak ve çileğin bıraktığı su katlanan hamura ovulacaktır. İstenirse, damla çikolata serpin.
4. 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

Beslenme Özeti

Çilek Galette bir porsiyonunda 329 vardır.
Kalori Dağılımı: %42 yağ, %49 karb, %9 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
1377 kj
329 kcal
Yağ
16,38g
Doymuş Yağ
4g
Tekli Doymamış Yağ
1,944g
Çoklu Doymamış Yağ
0,482g
Karbonhidratlar
42,53g
Şeker
14,36g
Fiber
5,1g
Protein
7,98g
Sodyum
86mg
Kolesterol
62mg
Potasyum
138mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri