Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği

Değerlendirme
5,0 
Sağlıklı mis gibi ev yapımı ekmek.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
10 40 dakika 40 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. 1 su bardağı su ile kuru maya karıştırılıp , 5 dk bekletilir .
2. Diğer malzemeler eklenerek yoğurulur , ele yapışmayacak bir hamur elde edilir . ( Un miktarını kendinize göre ayarlayın.).
3. 40 dk hamur dinlendirilir daha sonra yağlı kağıt konulan tepsiye ya da kalıba alınır ve şekil vererek 1 saatte o şekilde dinlendilrilir .
4. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir, kızartıldığında ise çabuk kızarmaması için 160 dereceye düşürülür.

Beslenme Özeti

Tam Buğday Ekmeği bir porsiyonunda 129 vardır.
Kalori Dağılımı: %15 yağ, %71 karb, %14 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
538 kj
129 kcal
Yağ
2,27g
Doymuş Yağ
0,327g
Tekli Doymamış Yağ
1,044g
Çoklu Doymamış Yağ
0,147g
Karbonhidratlar
24,37g
Şeker
0,13g
Fiber
3,6g
Protein
4,86g
Sodyum
267mg
Kolesterol
0mg
Potasyum
29mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri