Keten Tohumlu Tahinli Ketojenik Ekmek

Keten Tohumlu Tahinli Ketojenik Ekmek

Değerlendirme
5,0 
Yumuşak, lezzetli ve düşük karbonhidratlı tarif.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
24 15 dakika 50 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. Yumurtaları kaseye kırın ve 5-6 dakika balon telle çırpın.
2. Tuz, limon suyu ve kabartma tozu ekleyin ve ardından çırpın.
3. Tahin ve öğütülmüş keten tohumunu ekleyip spatula ile karıştırın, kısa sürede bir araya gelip yoğun bir kek kıvamı elde edecek.
4. 30 cm'lik bir kalıba yağlı kağıt serin, ekmek hamurunu içine dökün, bir spatula ile düzeltin ve üzerine biraz susam serpin.
5. Önceden ısıtılmış 120 °C'lik fanlı fırında 40-50 dakika pişirin.

Beslenme Özeti

Keten Tohumlu Tahinli Ketojenik Ekmek bir porsiyonunda 67 vardır.
Kalori Dağılımı: %73 yağ, %12 karb, %14 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
282 kj
67 kcal
Yağ
5,79g
Doymuş Yağ
0,916g
Tekli Doymamış Yağ
2,037g
Çoklu Doymamış Yağ
2,315g
Karbonhidratlar
2,17g
Şeker
0,11g
Fiber
1,1g
Protein
2,57g
Sodyum
117mg
Kolesterol
31mg
Potasyum
53mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri