Ürün | Hazırlık Süresi | Pişirme Süresi |
---|---|---|
10 | 20 dakika | 30 dakika |
1. | Yumurtaları iyice çırpın, köpük köpük olduktan sonra pekmezi ve ezilmiş muzları ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırın. |
2. | Un, kabartma tozu, vanilya şekeri ve tarçını birlikte eleyin ve karışıma ekleyin. Ne çok katı ne de çok sıvı bir kıvam elde ettiğinizde önceden yağlanmış ve unlanmış bir kalıba (baton kek kalıbı) karışımın yarısını dökün, ardından rastgele 1 yemek kaşığı fıstık ezmesini dökün. |
3. | Üzerine kalan hamurları ekledikten sonra kalan fıstık ezmesini koyun. Süslemek için çikolata parçalarıyla süsleyin. |
4. | Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. |
Pekmez Muzlu Ekmek bir porsiyonunda 199 vardır.
Kalori Dağılımı: %44 yağ, %49 karb, %7 prot.
|
Öğün Türüne göre Filtre Et |
---|