Dereotlu Lorlu Poğaça

Dereotlu Lorlu Poğaça

Değerlendirme
5,0 
Tam buğday unuyla yapılan hamur işi.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
15 15 dakika 30 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. Bir Yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır.
2. Yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, Lor peyniri ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
3. Sonra üzerine kontrollü olarak un eklenir ve yoğrulur. Yumuşak ama yapışmayan bir hamur elde edilir. En son dereotu eklenip yuvarlak şekil verilip yağlı kağıtlı tepsiye dizilir.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30dk civarı pişirilir. Afiyet olsun.

Beslenme Özeti

Dereotlu Lorlu Poğaça bir porsiyonunda 161 vardır.
Kalori Dağılımı: %58 yağ, %29 karb, %13 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
674 kj
161 kcal
Yağ
10,03g
Doymuş Yağ
1,609g
Tekli Doymamış Yağ
5,673g
Çoklu Doymamış Yağ
0,089g
Karbonhidratlar
11,45g
Şeker
0,72g
Fiber
2,5g
Protein
5,05g
Sodyum
13mg
Kolesterol
26mg
Potasyum
35mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri