Granola

Granola

Değerlendirme
4,0 
Lezzetli ev yapımı granola.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
23 15 dakika 15 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın.
2. Bir bardak ya da tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın.
3. İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın.
4. Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın.
6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
7. 10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.
8. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin.

Beslenme Özeti

Granola bir porsiyonunda 74 vardır.
Kalori Dağılımı: %60 yağ, %30 karb, %10 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
308 kj
74 kcal
Yağ
5,01g
Doymuş Yağ
0,456g
Tekli Doymamış Yağ
0,029g
Çoklu Doymamış Yağ
0,034g
Karbonhidratlar
5,67g
Şeker
3,69g
Fiber
0,7g
Protein
1,78g
Sodyum
11mg
Kolesterol
0mg
Potasyum
32mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri