Mercimek Krebi

Mercimek Krebi

Değerlendirme
4,0 
Kırmızı mercimekten yapılan lezzetli unsuz krep.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
6 15 dakika 30 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. Mercimekleri bir gece önceden suda veya önceden 3-4 saat sıcak suda bekletin. Süzün ve şişmelerine izin verin.
2. Daha sonra mercimek ve sütü tamamen pürüzsüz olana kadar el blenderi veya robotik blender ile karıştırın.
3. Zeytinyağı, 2 yumurta ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Son olarak maydanozu ince ince kıyın, tuz ve baharatları ekleyip son kez blenderdan geçirin.
4. Tavayı çok az yağlayıp krepten bir kepçe alın ve güzelce ince bir şekilde yayın. Her iki tarafta altın olana kadar pişirin.

Beslenme Özeti

Mercimek Krebi bir porsiyonunda 158 vardır.
Kalori Dağılımı: %30 yağ, %41 karb, %29 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
662 kj
158 kcal
Yağ
5,06g
Doymuş Yağ
1,316g
Tekli Doymamış Yağ
2,313g
Çoklu Doymamış Yağ
0,52g
Karbonhidratlar
15,2g
Şeker
2,66g
Fiber
5,9g
Protein
10,75g
Sodyum
617mg
Kolesterol
70mg
Potasyum
360mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri