1. |
Seker (1 çay bardağı) ve tereyagi kaba alip karistirin. Sonra yumurtayi ekleyin ve biraz daha karistirin. |
2. |
Nişastayi (1 yemek kasigi), kabartma tozunu (1 tatli kasigi), tuzu (1 cay kasigi), unu (3 su bardagi), vanilini (1 paket) ekleyin ve yogurun. |
3. |
Hamur elinize yapismamali ancak cok kati bir hamur da olmamali. |
4. |
Damla çikolatayı ekleyin ve esit dagilim icin biraz elinizle cikoltalari ezmeden karistirin. |
5. |
Top top yapip tepsiye dizin. 10 dakika fln firinda pisirin (180 derece) ustu biraz yumusak kalmali. Arada kontrol edin. Cok cabuk yanabiliyor kurabiye. Biraz kirmizilasinca almanizi tavsiye ederim. Disarida kendi sertlesiyor. |
6. |
Afiyet olsuun. |