Maraş Tava

Maraş Tava

Değerlendirme
5,0 
Kahramanmaraş a özgü fırın yemeği.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
1 15 dakika 1 sa

Malzemeler

Talimatlar

1. Öncelikle patlıcanları iri iri doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin. Bu esnada domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Patatesleri de büyük parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kestikten sonra kapya biberi de doğrayın.
2. Sudan çıkarttığınız patlıcanları kurutun ve fırın tepsisine alın. Üzerine domates, patates, biber ve soğanı ekleyin. Malzemeleri harmanladıktan sonra eti sebzelerin üzerine yerleştirin. Baharatları bu aşamada ekleyin. Sarımsakları ilave ettikten sonra suyu da yavaş yavaş gezdirin. Tepsidekileri hafifçe karıştırın ve kuyruk yağını tepsiye dağıtın.
3. Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırında yemeğinizi pişirin. 30 dakikanın sonunda et ve sebzeleri karıştırdıktan sonra tekrar fırına yerleştirin. Toplamda 1 saat pişme süresi vardır.

Beslenme Özeti

Maraş Tava bir porsiyonunda 1242 vardır.
Kalori Dağılımı: %77 yağ, %14 karb, %9 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
5197 kj
1242 kcal
Yağ
108,3g
Doymuş Yağ
33,884g
Tekli Doymamış Yağ
39,309g
Çoklu Doymamış Yağ
10,684g
Karbonhidratlar
43,73g
Şeker
13,38g
Fiber
13,9g
Protein
29,21g
Sodyum
272mg
Kolesterol
98mg
Potasyum
1547mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri