Patatesli Kek

Patatesli Kek

Değerlendirme
5,0 
Beyaz peynirli lezzetli patates turtası.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
13 15 dakika 45 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.
2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
3. Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
4. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün.
5. Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Yaklaşık yarım saat sonra servis edin.

Beslenme Özeti

Patatesli Kek bir porsiyonunda 315 vardır.
Kalori Dağılımı: %62 yağ, %30 karb, %8 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
1317 kj
315 kcal
Yağ
22,09g
Doymuş Yağ
4,5g
Tekli Doymamış Yağ
7,104g
Çoklu Doymamış Yağ
9,162g
Karbonhidratlar
23,6g
Şeker
4,93g
Fiber
1,6g
Protein
6,28g
Sodyum
904mg
Kolesterol
54mg
Potasyum
253mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri