1. |
Kesinlikle sarı karışmamış 5 yumurta akını 90 gr erithritol, q çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile mikser yardımıyla çırp. Kıvam sağlaması için 1 çay kaşığı ksantan gum kullanabilirsin. Kap ters cevrilince dökülmeyecek kıvama gelince sıkma torbasına al ve tepsiye ortasında hafif açıklık bırakacak mini kaseler şeklinde sık (başka şekillerde de olur, keyfine göre. Önceden ısıtılmış fırında 100°C'de 75dk pişir. Süre sonunda bezeleri fırın kapağı kapalı olarak 15dk daha fırında beklet. Soğuması için uygun bir platforma al (tel, servis tahtası, vb). |
2. |
Pişerken en üste dökülecek çikolata sosu hazırla. Benmaride 60gr en az %70'lik bitter cikolatayı erit, altını kapat ancak kap hala benmarideyken istediğin kıvama göre 80-100ml krema ekle. Kenara al. |
3. |
Beze soğurken 150 ml kremayı 35 gr erithritol ile çırparak kremayı hazırlayın. Kremayı sıkma torbasına alın. |
4. |
Her bir bezenin üzerine yıldız uç ile krema sık (boş bırakılan orta kısımdan başlayarak. Kremanın üzerine çikolata sos dökerek servis et. |