Ürün | Hazırlık Süresi | Pişirme Süresi |
---|---|---|
10 | 40 dakika | 40 dakika |
1. | 1 su bardağı su ile kuru maya karıştırılıp , 5 dk bekletilir . |
2. | Diğer malzemeler eklenerek yoğurulur , ele yapışmayacak bir hamur elde edilir . ( Un miktarını kendinize göre ayarlayın.). |
3. | 40 dk hamur dinlendirilir daha sonra yağlı kağıt konulan tepsiye ya da kalıba alınır ve şekil vererek 1 saatte o şekilde dinlendilrilir . |
4. | 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir, kızartıldığında ise çabuk kızarmaması için 160 dereceye düşürülür. |
Tam Buğday Ekmeği bir porsiyonunda 129 vardır.
Kalori Dağılımı: %15 yağ, %71 karb, %14 prot.
|
Öğün Türüne göre Filtre Et |
---|