Ürün | Hazırlık Süresi | Pişirme Süresi |
---|---|---|
45 | 10 dakika | 20 dakika |
1. | Keten Tohumu ezilip 3 yemek kaşığı ılık su ile karıştırılıp 10 dk bekletilerek keten tohumu yumurtası yapılır. |
2. | Sıvı ürünlerin hepsi karıştırılır. Elma sirkesi hariç. |
3. | Toz ürünlerin hepsi karıştırılır, en son hamur kabartma tozu eklenir ve elma sirkesi ile aktive edilir. |
4. | Sıvı ve toz ürünlerin tamamı karıştırılır ve yumuşak şekilde yoğurulur. Kıvam kulak memesi olmalıdır ve yapışmamalıdır. Bu noktada kıvam tutmadıysa un veya soya sütü ihtiyaca göre eklenir. |
5. | Küçük toplar halinde elde şekillendirilir ve yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir. |
6. | 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk orta raflarda pişirilir. |
Fındıklı Vegan Kurabiye bir porsiyonunda 81 vardır.
Kalori Dağılımı: %47 yağ, %46 karb, %7 prot.
|
Öğün Türüne göre Filtre Et |
---|