Fındıklı Vegan Kurabiye

Fındıklı Vegan Kurabiye

Değerlendirme
5,0 
Fındıklı ve keten tohumlu vegan kurabiyeler.
Ürün Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
45 10 dakika 20 dakika

Malzemeler

Talimatlar

1. Keten Tohumu ezilip 3 yemek kaşığı ılık su ile karıştırılıp 10 dk bekletilerek keten tohumu yumurtası yapılır.
2. Sıvı ürünlerin hepsi karıştırılır. Elma sirkesi hariç.
3. Toz ürünlerin hepsi karıştırılır, en son hamur kabartma tozu eklenir ve elma sirkesi ile aktive edilir.
4. Sıvı ve toz ürünlerin tamamı karıştırılır ve yumuşak şekilde yoğurulur. Kıvam kulak memesi olmalıdır ve yapışmamalıdır. Bu noktada kıvam tutmadıysa un veya soya sütü ihtiyaca göre eklenir.
5. Küçük toplar halinde elde şekillendirilir ve yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir.
6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk orta raflarda pişirilir.

Beslenme Özeti

Fındıklı Vegan Kurabiye bir porsiyonunda 81 vardır.
Kalori Dağılımı: %47 yağ, %46 karb, %7 prot.
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
porsiyon başı
Enerji
338 kj
81 kcal
Yağ
4,38g
Doymuş Yağ
0,48g
Trans Yağ
0g
Tekli Doymamış Yağ
1,982g
Çoklu Doymamış Yağ
1,649g
Karbonhidratlar
9,78g
Şeker
3,85g
Fiber
1,2g
Protein
1,49g
Sodyum
61mg
Kolesterol
0mg
Potasyum
48mg
Kalori Sayacı %100 ücretsiz

Daha Fazla Tarif Bul

Öğün Türüne göre Filtre Et

En Yeni Yemek Tarifleri