Ürün | Hazırlık Süresi | Pişirme Süresi |
---|---|---|
5 | 25 dakika | 40 dakika |
1. | Kıyma, soğan (rendelenmiş suyu süzülmüş), sarımsak, maydanoz, galeta unu, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, sarımsak yoğrulur. Küçük köfteler yapılır. |
2. | Patlıcanlar yuvarlak olacak şekilde kesilir haşlanır. |
3. | Süzülen patlıcanlar borcamın altına dizilir (yatay şekilde) üzerine daire şeklinde kesilmiş patatesler dizilir. Malzeme bitene kadar bu işlem tekrar edilir. |
4. | En son üzerine köfteler dizilir ve domates sosu dökülür. |
5. | 200 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. |
Fırında Patpat bir porsiyonunda 328 vardır.
Kalori Dağılımı: %29 yağ, %48 karb, %23 prot.
|
Öğün Türüne göre Filtre Et |
---|